hokej-jagr-rangers

V rozhovoru pro Českou televizi Jágr prohlásil, že pokud by mu sloužilo zdraví a byl v dobré formě, uvažoval by nejen o olympiádě v roce 2010 ve Vancouveru, ale i o světovém šampionátu ve Švýcarsku o rok dříve. Navíc dodal, že platí, že by ještě dva roky chtěl odehrát v zahraničí.

Avangard Omsk prý nabízí Jágrovi 35 milionů dolarů za tři roky, tedy necelých dvanáct milionů dolarů ročně. Zatím ale neprozradil, kam povedou jeho kroky.

Deník New York Post připomněl i to, že pokud by Jágr nabídku klubu, ve kterém před třemi lety působil při výluce v NHL, přijal, opět by se stal nejlépe placeným hráčem světa. "Zajímalo by mě, kde to berou," řekl Jágr na dnešní tiskové konferenci v Prostějově. Jasněji by prý mohlo být až v červenci.

Jágr se od 1. července v NHL stane volným hráčem a jeho dosavadní klub New York Rangers přišel s nabídkou na pět milionů dolarů s tím, že by si mohl stejné množství peněz vydělat i na bonusech.

"Byl bych rád, abych měl už jasno. Je to všechno složitější, ale opravdu nevím. Jeden den to vypadá, že budu hrát v Evropě, jeden den zase, že v NHL. Ještě nikdy jsem volný hráč nebyl, takže proč si nevyslechnout ostatní nabídky," doplnil Jágr.

Doufám. Co jsem slyšel informace, tak by to měl být víc než jeden tým. Když už to vydržím do té doby, tak proč si nevyslechnout nabídky. Byl bych sám proti sobě, kdybych chtěl něco uspěchat," naznačil, že se okruh zájemců může rozšířit.

"Tam mě láká to, že obě prostředí dobře znám a byl jsem v New Yorku i v Omsku hrozně moc spokojený. Vyšli mi tam ve všem vstříc a člověk se stará jen o hokej."

Čtěte také:

Jágr ani jeho agent Pat Brisson zatím s oběma stranami odmítají jednat. Podle generálního manažera Rangers Glena Sathera jej takové jednání překvapuje. "Mluvil jsem s Brissonem minulý týden před draftem v Ottawě a řekl mu, že se chceme dohodnout. Od té doby se však vůbec neozvali.

Všechno je teď pouze na něm. V tomto okamžiku nemohu udělat víc. Pokud se chce stát volným hráčem a poohlédnout se jinde, ať už v NHL nebo v Evropě, je to jeho privilegium," podotknul Sather.

Podle něj se však Jágr rozhodne pro setrvání v NHL. "Sice mi řekl, že nechce hrát v Evropě, ale v této chvíli opravdu nevím, o čem uvažuje," dodal Sather.

Rangers jsou omezeni platovým stropem v NHL. Pokud by chtěli získat z volných hráčů i švédského veterána Matse Sundina, museli by oběma nabídnout právě částku kolem pěti milionů, protože jde o hráče starší 35 let. "Některé částky jsou nadhodnocené, jiné podhodnocené," vyjádřil se k možnému příjmu Jágr.