reklama

Video: Pořád ten samý hnus. I v Salcburku hrubě chyboval rozhodčí, minely sekal na obě strany

Rolando (v modrém) střílí v prodloužení postupový gól Marseille po rohovém kopu, který se vůbec neměl zahrávat... Rolando (v modrém) střílí v prodloužení postupový gól Marseille po rohovém kopu, který se vůbec neměl zahrávat... autor: Reuters
Ruský sudí Karasev nejprve upřel Marseille penaltu, v prodloužení jí však do finále Evropské ligy pomohl.

Salcburk/Praha - Tristní výkony fotbalových rozhodčích na nejvyšší evropské scéně snad nemají konce. Po fatálních přehmatech v Lize mistrů úřadoval muž s píšťalkou i v odvetě semifinále Evropské ligy v Salcburku.

Hráči rakouského klubu během devadesáti minut smazali manko 0:2 z prvního duelu (kde mimochodem inkasovali první gól rukou…), čtyři minuty před koncem však přišel fatální a naprosto mylný verdikt ruského arbitra Sergeje Karaseva. Po nijak náročné situaci na posouzení, kdy hostující Zambo nastřelil vlastního spoluhráče Ocampose, nařídil místo odkopu od brány rohový kop ve prospěch Olympique. A po něm Rolando vstřelil postupový gól francouzského klubu.

Podívejte se na klíčovou situaci utkání:

"Jsem absolutně zklamaný. Je těžké akceptovat tento moment. Každý zápas pořád ten samý hnus," ulevil si brankář Salcburku Alexander Walke, přičemž použil mnohem peprnější výraz. "Neskutečně šokující rozhodnutí po tak JASNÉ situaci," divil se na Twitteru uživatel pod přezdívkou PEA. "Tři rozhodčí to přitom měli jako na talíři," přidal další.

Na druhou stranu je třeba přiznat, že čtyři minuty před koncem základní hrací doby naopak ruský rozhodčí upřel Marseille penaltu po ruce, z níž mohl Olympique skórovat a k prodloužení vůbec nemuselo dojít.

reklama