reklama

Píchnul sudí Peltovi? Možná šel ten míč mimo, míní Damková

Miroslav Pelta, šéf Jablonce a FAČR na Euru, v doprovodu ministra dopravy Dobeše Miroslav Pelta, šéf Jablonce a FAČR na Euru, v doprovodu ministra dopravy Dobeše autor: Eduard Erben
Stadion v Malšovicích nechápal, proč obránce hostí Beneše nevyloučili

Hradec Králové - Běží 67. minuta ligového zápasu mezi hradeckými "votroky" a Jabloncem, hosté vedou 2:0.

Po Dvořákově akci střílí domácí Uškovič. Směr letu balonu srazí ve vzduchu ruka jabloneckého fotbalisty. "Byl to hráč číslo 7," říká sudí Tomáš Kocourek. Tedy Filip Novák, nikoli Vít Beneš, jak se někde mylně uvádělo.

Sudí Kocourek nařizuje pokutový kop a Benešovi dává k údivu všech žlutou, nikoli červenou kartu. Ta se přitom při zmaření jasné brankové příležitosti automaticky uděluje...

Mezi fanoušky hned začnou po sociálních sítích létat vtipy, že pro Jablonec, kterému šéfuje Miroslav Pelta, předseda Fotbalové asociace ČR, asi platí jiná pravidla než pro ostatní...

Možná to nešlo do branky, říká Damková

"Já si z toho záběru, který jsem viděla v televizi, nejsem jistá. Přišlo mi, že sudí Kocourek i fotbalistům na hřišti hned ukazoval, že to šlo ven. Tedy, že ta střela letěla mimo branku. Pokud by to tak bylo, byla by na ta žlutá karta na místě," říká Dagmar Damková, předsedkyně komise rozhodčích FAČR.

"Asi by to bylo dobře vidět z kamery zpoza branky. Zkusíme o něj televizi Nova požádat, pokud takový záběr existuje, měl by nám říct víc," dodává Damková.

Kocourek: Šlo to směrem ven, určitě

Přesně tak popisuje situaci i Tomáš Kocourek, s nímž se deníku AKtuálně.cz podařilo také spojit. "Ze své pozice na hřišti jsem byl skálopevně přesvědčen, že ta střela mířila mimo. Proto jsem udělil žlutou kartu. Chápu, že pro diváky to musela být obtížně srozumitelná situace," vysvětluje rozhodčí.

"Ten hráč číslo 7 byl patrně dezorientovaný, bylo patrné, že si to rozmýšlel, jestli rukou zahraje, nebo ne," míní Kocourek.

Hradec zásluhou Dvořáka penaltu proměnil, posléze Uškovič vyrovnal na 2:2. Jablonec se ještě dostal do posledního náporu, ale Lafatova střela skončila jen na tyči.

reklama