reklama

Rozhodčí má moji důvěru, řekl před zápasem Benítez. A zaplatí pokutu 1,7 milionu

Rafael Benítez zaplatí vysokou pokutu kvůli zdánlivě nevinnému prohlášení na adresu rozhodčího. Rafael Benítez zaplatí vysokou pokutu kvůli zdánlivě nevinnému prohlášení na adresu rozhodčího. autor: Reuters
Trenér Newcastlu United Rafael Benítez zaplatí pokutu ve výši 1,7 milionu korun za prohlášení na adresu rozhodčího před zápasem proti Crystalu Palace.

Londýn - Pokutu 60 000 liber (1,7 milionu korun) dostal trenér fotbalistů Newcastlu United Rafael Benítez za to, že před utkáním anglické ligy prohlásil, že věří rozhodčímu. Španělský kouč tím porušil pravidla anglické asociace, podle nichž se trenéři nesmí před zápasy k rozhodčím vyjadřovat.

Benítez zaplatí za to, že před zářijovým utkáním proti Crystalu Palace reagoval na slova útočníka londýnského týmu Wilfrieda Zahy, který uvedl, že ho rozhodčí na hřišti nechrání. Musel by prý utrpěl zlomeninu nohy, aby jeho protihráči dostali za zákrok červenou kartu.

Bývalý kouč Realu Madrid či Liverpoolu na to konto pronesl, že má v sudího Andreho Marrinera nominovaného k zápasu naprostou důvěru. "Je hodně zkušený. I když naši hráči s ním z hlediska červených karet nemají nejlepší bilanci," řekl Benítez před zápasem (0:0), který se hrál 22. září. Podivil se, že se asociace Zahovými výroky nezabývala. "Věřím, že Marriner na to nebude někde vzadu v hlavě myslet," uvedl.

reklama