reklama

"Tahle lekce ze mě udělá lepšího člověka." Djokovič se kaje po sestřelení rozhodčí

Srbský tenista Novak Djokovič trefil čárovou rozhodčí. Z US Open ho vyloučili. Reuters |  01:32
Na kurtu nemohl uvěřit vlastním očí, že taková situace mu vezme šanci na zisk grandslamu. Poté se ale diskvalifikovanému Novaku Djokovičovi všechno rozleželo v hlavě a za nedělní incident, kdy v zápase 4. kola na US Open trefil rozhodčí do krku, se srbský tenista omluvil.

Běžela koncovka úvodního setu Djokovičovy bitvy se Španělem Pablem Carreňem Bustou, když Srb po prohraném gemu odpálil míček a trefil lajnovou rozhodčí do krku. Ta se skácela na zem a v bolestech chytala dech. Verdikt pořadatelů byla pak jasný - diskvalifikace.

Odpálený míček do krku rozhodčí, diskvalifikace a konec. Tak senzačně vypadl Djokovič Odpálený míček do krku rozhodčí, diskvalifikace a konec. Tak senzačně vypadl Djokovič Prohlédněte zde

"V souladu s grandslamovými pravidly po úderů úmyslně nebezpečném nebo nedbalém a neúmyslném, ale ignorujícím důsledky, rozhodčí Novaka Djokoviče z US Open vyloučil. Vzhledem k tomuto selhání přijde Djokovič o získané body a bude mu udělena pokuta," zní v prohlášení Americké tenisové federace.

Srbská světová jednička ještě zkoušela na kurtu se supervizorem licitovat a přemlouvat ho, aby ještě rozhodnutí o vyloučení zvrátil. Bylo to ale marné, nakonec se zarudlýma očima odkráčel tenista do útrob stadionu.

"Z celé situace jsem smutný a prázdný. Omlouvám se všem zainteresovaným za své chování," napsal Srb v prohlášení na sociálních sítích.

Hned na kurtu se omluvil i zraněné rozhodčí. "Ptal jsem se, jak na tom je, a zástupci turnaje mě ujistili, že se díkybohu cítí dobře. Je mi nanejvýš líto, že jsem jí způsobil takový stres. Bylo to neúmyslné. Tak chybné," kál se Djokovič.

Z incidentu si chce vzít poučení. "Je potřeba vnitřně pracovat na zklamání a vzít to jako lekci, abych byl lepším hráčem a člověkem," dodal hráč, který za svůj výstup dostal pokutu 10 000 dolarů (asi 224 000 korun).

reklama