reklama

Tenisová krádež v Bogotě. Měla sis hlídat skóre, zpražila supervizorka hráčku

Astra Sharmaová Astra Sharmaová autor: Reuters
Absurdní chvíle zažila na turnaji v kolumbijské Bogotě australská tenistka Astra Sharmaová. Kvůli chybě rozhodčího přišla o hru, místo nápravy nebo alespoň omluvy se dočkala jen výsměchu a arogance.

Situace, nad kterou se pozastavuje celý tenisový svět, přišla v rozhodujícím setu utkání prvního kola mezi Sharmaovou a její italskou soupeřkou Gulií Gatto-Monticoneovou.

Jestli to někdo dokáže, tak ty, vzkázala jí Kvitová. Tenistka teď porazila rakovinu Jestli to někdo dokáže, tak ty, vzkázala jí Kvitová. Tenistka teď porazila rakovinu Čtěte zde

Za stavu 1:1 si australská tenistka došla pro tři brejkboly, vedla 40:0. V tu chvíli se ale umpirový rozhodčí Luis David Armenta Castro nepochopitelně spletl a zahlásil úplně opačný stav, 30:15 pro servírující Italku.

V tu chvíli nikdo neprotestoval, Australanka si chyby zřejmě nevšimla. 

Další výměnu získala italská hráčka, místo 15:40 ale sudí hlásil 40:15. Když následující vyhrála Sharmaová, měl být konec gemu a první kroky Gatto-Monticoneové skutečně mířily na lavičku. Místo toho arbitr zahlásil z umpiru stav 40:30, hra tedy pokračovala a nakonec ji získala italská tenistka. 

Australance, která byla naplno zabraná do svého sportovního výkonu a počítání pochopitelně nechávala povolaným, si zásadní chyby všimla příliš pozdě. Naopak její sokyně bez náznaku fair play ráda přijala celý omyl jako nečekanou odměnu.

Sharmaová očividně rozhozená z nevídaného omylu už ve zbytku utkání neuhrála ani gem a z turnaje vypadla.

Federer? Skvělý tenista, ale špatný chlap, pustil se do Švýcara otec Djokoviče Federer? Skvělý tenista, ale špatný chlap, pustil se do Švýcara otec Djokoviče Čtěte zde

"Tohle bylo neskutečné, pobouřilo mě to. Sám rozhodčí mi řekl, že si není jistý, jaké je skóre. A když jsem mu nebyla schopná říct, jak přesně jsem body získala, už se nechtěl se mnou bavit," napsala Australanka na Twitter.

Po zápase si na dvorec zavolala supervizorku turnaje Cristinu Romerovou. Ta ale incident odmítla jakkoli řešit, naopak přispěla k celé ostudě velmi nestandardním způsobem komunikace.

"Řekla mi, ať se příště více soustředím na skóre než na svůj výkon. Prý se mám z téhle situace poučit," uvedla Sharmaová. 

Na sociálních sítích se jí dostalo podpory od ostatních hráček.

"Pro takovou chybu neexistuje omluva. A reakce supervizorky je nechutná. Styďte se," reagovala krajanka Sharmaové Ellen Perezová. Přidala se i Barbora Krejčíková. "Neskutečné, jak chyba v počítání, tak reakce supervizorky," napsala česká tenistka.

Podívejte se na záznam inkriminované hry:

Sharmaová Bogota www.youtube.com
reklama