reklama

Thompson dostal za potyčku v úvodním finále NBA pokutu

Tristan Thompson (13) z Clevelandu atakuje hráče Golden State Draymonda Greena (23). Tristan Thompson (13) z Clevelandu atakuje hráče Golden State Draymonda Greena (23). autor: Reuters
Thompsonovi se nelíbilo, že pár vteřin před koncem, kdy už hosté utkání za rozhodnutého stavu pouze dohrávali, ještě vystřelil Shaun Livingston.

Cleveland - Basketbalista Tristan Thompson z Clevelandu dostal od vedení NBA pokutu 25 tisíc dolarů (asi 553 tisíc korun). Sedmadvacetiletý pivot byl potrestán za potyčku na konci prodloužení úvodního finále zámořské soutěže s Golden State, které hostující Cavaliers prohráli 114:124.

Thompsonovi se nelíbilo, že pár vteřin před koncem, kdy už hosté utkání za rozhodnutého stavu pouze dohrávali, ještě vystřelil Shaun Livingston. Pivot Clevelandu se poté dostal do konfliktu s domácím Draymondem Greenem, kterého navíc šťouchnul míčem do obličeje.

Thompson, kterému už byl odpískán faul při pokusu o zablokování Livinstonovy střely, byl vyloučen a další trest přidala disciplinární komise. "Blokoval jsem střelu, ke které vůbec nemělo dojít. V NBA je nepsaným pravidlem, že když dvacet sekund před koncem vedete o deset, jedenáct bodů, tak už takhle nestřílíte," řekl po zápase Thompson.

Za opuštění lavičky při potyčce hrozilo zastavení činnosti také jeho spoluhráči Kevinu Loveovi, ten však podle serveru ESPN nakonec potrestán nebude. V neděli tak může nastoupit k druhému finálovému utkání, které je na programu opět v Oaklandu.

reklama